Slovan prehral s Medveščakom Záhreb 2:3

04.03.2014 Celý región

Bratislava 4. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie v základnej časti KHL utorňajšou prehrou na ľade domácej Slovnaft arény s chorvátskym Medveščakom Záhreb 2:3.

Svižný duel odštartovali lepšie domáci hokejisti, ktorí sa ujali vedenia v 7. minúte, keď sa pri signalizovanom vylúčení presadil pred bránkou Daňo. Záhreb vyrovnal v 27. minúte, keď sa v mele pred Janusom zorientoval najlepšie Glumac. O päť minút neskôr už hostia viedli zásluhou Fostera, no Slovan vyrovnal ešte pred druhou prestávkou vďaka Bartovičovi. Hneď po nej však poslal hostí do vedenia Murley a Slovanu sa už do konca nepodarilo vyrovnať.

"Belasým" sa v druhom ročníku v nadnárodnej lige nepodarilo prebojovať do play off, keď nazbierali len 67 bodov a obsadili nepostupové 11. miesto v Západnej konferencii. Sezóna sa však pre nich ešte neskončila. Pokračovať budú v Pohári nádeje, v ktorom odohrajú minimálne dva duely v kvalifikačnom kole proti poslednému celku západu Dinamu Minsk. Úvodný zápas čaká zverencov trénera Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade bieloruského tímu, odveta je na programe v pondelok 10. marca o 19.00 h v Slovnaft aréne. Do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov, nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy. V prípade postupu cez Minsk narazí Slovan na Severstaľ Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 7. Daňo (Ölvecký), 37. Bartovič (Hudáček, J. Mikúš) - 25. Glumac, 32. Foster (Murley, Cheechoo), 41. Murley (Cheechoo). Rozhodcovia: Naumov, Dejev - Pavlov, Meňšich, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, Brejčák, Mojžíš, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš - Bartovič, J. Mikúš, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký

Medveščak Záhreb: Brust – Popovic, Martinovič, Foster, Švarný, Klubertanz, Katic, O'Connor – Cheechoo, Murley, Thomas – Vesce, Ellison, Linglet – Glumac, Ryan, Jessimen – Bjorkstrand, Murray, Kane - Nyström

Priebeh zápasu:

Slovan si hneď v úvode duelu zahral presilovku, gól počas nej síce nedal, no vynahradil si to v 7. minúte. Faulovaný Ölvecký dokázal v páde ešte prihrať pred bránku voľnému Daňovi, ktorý poslal domácich do vedenia - 1:0. O dve minúty neskôr si dvojica vymenila pozície, Daňo prihral Ölveckému, no jeho strelu Brust vyrazil. Vzápätí si mužstvá vyskúšali hru štyroch na štyroch. Svižný a atraktívny hokej pokračoval aj v ďalšom priebehu. Záhreb si vypracoval niekoľko dobrých príležitostí, ale nevychádzalo mu zakončenie. Čo prešlo na bránku, s tým si poradil Janus. V 15. minúte Linglet našiel Vesceho a ten nebezpečne vypálil, no domáci brankár podržal svoj tím.

V 2. tretine padli tri góly

Slovan mohol ísť do dvojgólového vedenia v 25. minúte. Peknú akciu prvého útoku zakončil Vondrka len do Brusta a dorážka Bližňáka išla len tesne vedľa bránky. Čo sa nepodarilo domácim vyšlo o dve minúty neskôr hosťom. V mele pred Janusom sa najlepšie zorientoval Glumac, ktorý dokázal prestrčiť puk za bránkovú čiaru - 1:1. V 32. minúte už viedol Záhreb, keď jeho hráči zužitkovali presilovku tri sekundy pred návratom vylúčeného Šťastného na ľad. Murley poslal krížnu prihrávku na Fostera, ktorý presnou strelou rozvlnil sieť - 1:2. "Belasí" mohli odpovedať počas asi 50-sekundovej výhody štyroch na troch a následnej vyše minútovej presilovky piatich na štyroch. Najväčšiu šancu mal Radivojevič, ktorý sa ocitol s pukom pred brankárom, no bekhendom ho nedokázal dopraviť do siete. Diváci sa však vyrovnania dočkali v 37. minúte. Juraj Mikúš prihral do jazdy Hudáčekovi, ten posunul puk na pravý kruh Bartovičovi, ktorý namieril presne medzi Brustove betóny - 2:2.

V 3. tretine rozhodol Murley

Medveščaku stačilo 13 sekúnd na začiatku tretej tretiny a opäť išiel do vedenia, keď sa presadil Murley. V 49. minúte mohlo byť už 4:2 pre hostí, Thomas sa prebil cez obranu až pred bránku, položil si Janusa, ale už nedokázal zasunúť puk do siete. Slovan bojoval o predĺženie, vypracoval si viacero šancí, ale gól už nestrelil.
 

Vyberte región